En una olla amb aigua freda hi posem els mongets, fem arrencar el bull i tot seguit els escorrim per tornar-los a posar a l'olla amb aigua freda abundant, hi afegim una cullerada de sal, tapem l'olla i quan torni a arrencar el vull, abaixem el foc el més baix

Els podeu menjar amanits amb oli d'oliva i vinagre, fregits amb cansalada o bé com feia el meu pare, en Boni, acompanyats amb una arengada a la brasa, que un cop cuita, l'embolicava amb un paper de diari i l'aixafava per treure'n l'accés de sal, tradició que encara fem a casa.
.jpg)
Nota: aquest plat, com diria el meu net Martí, no MOLA! potser l'hauríem d'anomenar Caragirats amb llomillets d'arengada al caliu de tronquets de matolls de l'Alt Empordà.
1 One Comment
Gràcies per la recepta!
Un dubte: cal posar els mongets en remull la nit anterior?
Publica un comentari a l'entrada