MONGETS

Labels:
By: M. Tresa → 15 de maig 2010
Ingredients: 1kg de mongets, aigua, sal, oli d'oliva.

En una olla amb aigua freda hi posem els mongets, fem arrencar el bull i tot seguit els escorrim per tornar-los a posar a l'olla amb aigua freda abundant, hi afegim una cullerada de sal, tapem l'olla i quan torni a arrencar el vull, abaixem el foc el més baix possible, i ho deixem coure uns 30 minuts a foc lent. Comproveu que no se'ns desfacin.

Els podeu menjar amanits amb oli d'oliva i vinagre, fregits amb cansalada o bé com feia el meu pare, en Boni, acompanyats amb una arengada a la brasa, que un cop cuita, l'embolicava amb un paper de diari i l'aixafava per treure'n l'accés de sal, tradició que encara fem a casa.



Nota: aquest plat, com diria el meu net Martí, no MOLA! potser l'hauríem d'anomenar Caragirats amb llomillets d'arengada al caliu de tronquets de matolls de l'Alt Empordà.

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.

1 One Comment

Anònim

Gràcies per la recepta!

Un dubte: cal posar els mongets en remull la nit anterior?