cuina amb mi
Hola sóc la Maria Tresa,
Fa gairebé 40 anys que visc a Llançà, un poblet molt bonic envoltat de mar i muntanya on m'he integrat molt bé i m'he sentit acollida. He nascut en una família que ens ha agradat cuinar i com no podia ser d'una altra manera menjar. Crec que una cosa porta a l'altre.
El meu avi Florenci i la meva mare Ester, fills de Palamós com jo, on diuen que es pesquen les millors gambes de la costa catalana, ja cuinaven molt bé. Recordo l'avi Florenci aficionat a la pesca amb el seu vot que es deia Lola, el nom de l'àvia, sortir a pescar a les illes Formigues i recordo que arribava amb algun mero, serrans i guiules i ens feia uns suquets i freginats de peix boníssim a Cala Margarida on tenia una barraca, ara envoltada de xalets. I que bé que ens ho passàvem amb els meus germans !
Aquesta afició familiar per la cuina també ha passat als meus tres fills de llançà i al meu net Martí de Barcelona. Sabem tots valorar aquesta cultura i compartir amb la família les nostres receptes, senzilles però fetes amb il·lusió. De fet, en Martí de 8 anys ja té les seves: lasanya a la martinenca feta de verduretes, ous ferrats, truita sorpresa, etc...
Crec que la cuina ha de ser agraïda i això és el que fa la meva família; per això sol val la pena posar-se davant dels fogons.
Per acabar us diré que quan fem un plat que ens sembla adient ens fa gràcia fer-li una foto i d'aquí ha nascut la idea de fer aquest bloc, gràcies al meu fill Isaac que és destre amb les noves tecnologies, perquè jo d'això en faria salat.
La idea és anar afegint receptes de tota la família i recollir-les i oferir-les amb tota la humilitat a la gent que ho desitgi mirar-ho.
Si us agrada algun plat, no tingueu mandra!! poseu-vos el davantal i mans a l'obra, la vostra família us ho agraïra i al mateix temps aprendrà aquesta cultura que és el món de la cuina
Endavant i bon profit!!
Per cert, el nom del bloc, Cuina amb mi, el va triar el meu net Martí, oi que mola!!
Vull aprofitar també per agrair a la meva cunyada Remei els seus consells i secrets culinaris que en sap molt i a les meves amigues de fer el tallat a Can Guisset per les xerrades que fem dels nostres plats. D'això també se n'aprèn.
Maria Tresa. Cuina amb mí.