ESPATLLOT DE PORC AMB SALSA DE CEPS I PERES AL VI

Labels:
By: M. Tresa → 24 de gen. 2011
Ingredients: 1 espatllot d'uns 4/5 kg, 2 porros, 2 cebes, 2 tomates, 2 pastanagues, 6 grans d'all, 50 gr de ceps deshidratats, crema de llet, conyac, sal, pebre, 2 llimones, romaní, Farigola, 10 peres, 1l de vi negre, 2/3 cullerades de sucre, canyella, aigua.

Amanim l'espatlla amb sal, pebre, i les herbes (farigola, romaní), el suc de 2 llimones, ho deixem macerar unes quantes hores per posar-ho en una plata de forn gran i amb fondària, posant-hi un bon raig d'oli d'oliva i ho enfornarem a uns 180 graus amb el forn d'aire, d'alt i baix, deixant que es vaig enrossint i punxant-ho amb una agulla per tal que tregui el seu suc. A mesura que cogui anem ruixant-ho amb una barreja d'aigua i conyac, per tal que no se'ns cremi i sempre hi hagi suc a la plata. Anirem fent aquest procediment durant 2 hores, anant remullant amb el seu propi suc per tal que la carn ens quedi gustosa (comptem a coure 1h per kilo de la peça). Passat aquestes 2 hores i quan us sembli que l'espatllot està enrossit, agafem totes les verdures que tenim tallades a trossos i els ceps que haurem posat en remull una hora abans i ho posarem als voltants de la carn. Ho deixarem una estona així, que vagi coent tot junt, més o menys 1 hora més i ho tapem hermèticament amb paper d'alumini. Abaixarem una mica el foc i deixarem 1h més coent a cocció més lenta, per tal que ens quedi ben cuit de dins, i ja ho tindrem i podrem apagar el forn (en aquest cas haurà cuit aproximadament més de 4 hores).

Un cop tebi, podem retirar les verdures, ho posem en un vol per triturar-les, posant-hi una mica del suc que ens ha tret, i si cal es pot passar pel Xinès. Hi podem afegir crema de llet fins a trobar el gust i la textura que ens agradi i ja tindrem la salsa feta.

Per fer les peres al vi, millor agafar les peres "blanquilla", les pelem deixant-hi la cua al capdamunt, i ho posem en una olla a coure amb el vi, amb 3 cullerades de sucre, la pela de llimona, canyella, deixant-ho coure uns 30 minuts fins que la pera estigui cuita.

Per emplatar, agafem un tros d'espatllot, una pera al costat i hi posem salsa al nostre gust.

NOTA: Aquesta recepta me la va dir la meva cunyada Remei de Palau-Saverdera i li agreixo ja que és un plat que dóna molt de resultat.
Comentar-vos també que les peres al vi, són una fruita que combina molt bé amb la carn de porc, com també unes pomes cuites tallades a rodelles i fregides amb mantega i sucre "moreno".També es pot aprofitar la part de carn que ens quedi per a fer croquetes

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.