SOPA DE PEIX

Labels:
By: M. Tresa → 31 de gen. 2011
Ingredients: 1kg peix de roca, ½ kg franquets o escamarlanets petits, 1 ceba grossa, 3 grans d'all, 2 tomates madures, 1 fulla de llorer, 1 raig de conyac, 1 grapat d'arròs, 20 grans de pebre negre, sal, aigua i oli.

En una olla grossa, hi posem un raig d'oli d'oliva, sofregim la ceba, els alls i les tomates tallats a trossos,, no cal molt petit perquè ja
s'anirà desfent al coure-ho. Hi afegim la fulla de llorer i els grans de pebre. Ho deixem sofregir, anant remenant, al cap d'uns cinc minuts hi afegim el raig de conyac, remenem deixant que marxi l'alcohol per tirar-hi tot seguit el peix ben net juntament amb els escamarlanets o els franquets si és el cas. Donem unes voltes, i seguidament ja hi afegim l'aigua, uns 3 litres més o menys i el grapat d'arròs. Deixem coure i que bulli a foc mitjà una hora i mitja aproximadament, rectifiquem de sal, anant provant per deixar-ho al nostre gust. Passat aquest temps, ho podem colar i passar tota la bressa pel xinès, apretant-la bé per tal que deixi anar tot el seu gust

Nota:
La funció de l'arrós, tal com feia la mare, li posem per deixar anar el midó i així queda més consistent el brou. Per servir-ho es pot acompanyar la sopa amb uns crostonets de pa fregit, treien l'excés d'oli amb un tovalló absorbent o bé comprar-los. Fins i tot afegir a la sopa unes quantes gambes pelades i si cal amb una pasta ben fina, tipus fideus cabell d'àngel i ens queda boníssim, tal i com els hi agradava als meus pares de Palamós.

Imprimir

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.