GALL DE SANT PERE AL FORN

Labels:
By: M. Tresa → 17 de gen. 2011
Ingredients: 1 Gall de Sant Pere de 1kg (2 persones), patates, ceba, tomata, sal, pebre i oli

Agafem la plata del forn, i fem un llit de patates tallades primes. Hi posem la ceba tallada a rodones fent una altra capa, un got d'oli d'oliva i un got d'aigua, de forma que ens quedi suc al fons per tal que es coguin les patates sense enganxar-se a la plata. Posem la plata a coure a uns 180 graus i quan les patates ja es poden punxar fàcilment, ja hi podem posar el peix, en aquest cas el Gall i unes rodelles de tomata al cim, i ho deixem coure uns 10 minuts més fins que el peix ens quedi prou cuit.

NOTA: Heu de procurar que sempre hi hagi líquid al fons de la plata. És a dir, en funció de la mida del peix i la plata, caldrà posar més oli i més aigua o fins i tot vi blanc, per tal d'assegurar que durant la cocció no se'ns begui tot aquest líquid i el peix ens quedi ressec.
Aquesta recepta també es pot fet amb altres peixos, i si és amb el llobarro de la peixateria d'en Jose de Llançà, l'èxit està assegurat.

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.