FARCELLETS DE COL FARCITS DE PEIX

By: M. Tresa → 17 de gen. 2011
Ingredients: 1 col, 1 lluç de 1,200kg fresc, 250 gr gamba pelada, 2 porros grossos, 2 cebes grosses, 2 carbassons, 1 pastanaga, crema de llet, farina, oli, mantega, llet, brou de peix, sal, pebre, nou moscada i orenga, formatge ratllat.

Traiem les fulles de la col enteres i les anem escaldant amb aigua bullent per poder-les modelar. Les traiem i les escorrim per tal que treguin tota l'aigua. Quan estiguin tèbies traiem nervi més gruixut i les deixem com a mínim 12 hores en una escorredora (es pot fer el dia abans i deixa-ho escorre tot el dia)

Pel farcit: bullim 15 minuts el lluç amb una olla amb aigua amb una ceba a trossos, un parell de fulles de llorer i 10 grans de pebre negre en gra i una pela de llimona, per poder-lo desespinar.

En una paella grossa, tallem els porros, la ceba , els carbassons i pastanaga tallats el més petit possible, i ho posem a coure amb oli d'oliva, salpebrem i les coem a poc a poc per tal que quedin estovades, afegim una mica d'orenga, deixem coure i hi donem unes voltes. Tot seguit afegim les gambes tallades a talls petits, deixem 2 minuts i hi afegim el lluç desespinat, barrejant tots els ingredients per tal que ens quedi un farcit homogeni. Anem remenant de forma que no se'ns cremi afegint una mica de crema de llet al vostre gust i tastem i ho rectifiquem de sal i pebre.

Un cop fet això, anem a fer els farcells. Agafem una fulla de col, l'omplim amb un parell de cullerades de farcit i amb cura l'emboliquem i així una a una i les reservem (en el cas que les fulles siguin més petites, n'hi poseu dues, per fer l'embolcall més gros).

Per la beixamel, agafem una olla, hi posem uns 100gr de mantega, 5 cullerades de farina, li donem unes voltes que es desfaci. Hi afegim a poc poc la llet, anem remenant constantment, hi també hi afegim brou del peix que tenim. Aproximadament hi posem 1 litre de llet i 2 gots de brou del lluç guardat. Anem remenant buscant cadascú la textura i el gust que ens agradi més, tot i que, millor que us quedi espès. Abans de retirar del foc, recomano posar dins la beixamel 3 cullerades del farcit que hem fet per tal que ens agafi el gust del peix.

Finalment, en una plata amb una mica de mantega untada i posarem unes cullerades de beixamel fent una capa fina i anem posant els farcellets arrenglerats i els cobrim de la resta de beixamel que ens ha quedat. Hi posem formatge ratllat al cim i ho posem al forn amb aire d'alt i baix a uns 180 graus durant una mitja hora, comprovant la cocció.

NOTA: Aparentment la recepta sembla que porti molta feina però en el meu cas ho faig amb etapes. La col el dia abans, de forma que només l'endemà cal fer el farcit i la beixamel i per últim al forn. Si us agrada la col i el peix, no us podeu perdre
TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.