
Tallem les verdures ben petites i les posem a coure amb una paella amb oli d'oliva a foc suau per tal que s'estovin a poc a poc. Quan estiguin ben toves sense que ens quedi ros, afegim les 2 cullerades de farina, remenem per barrejar-ho tot, i anem afegint la llet fins que quedi una farcit ben espès i melós al vostre gust. Rectifiquem de sal i pebre, parem el foc i incorporem la tonyina que li haurem tret tot l'oli que porta. Remenem tot bé, i ja ho tenim llest per fer els canelons.
Bullim les plaques de caneló tal com ens indiqui l'embolcall. Els estirem al cim d'un drap i els deixem que es refredin. Un cop això, ja els podem omplir del farcit i enrotllar.
Per altra banda, en una plata del forn untem la base de mantega i els anem col.locant ben posats i en filera. Hi afegirem la beixamel que l'haurem feta posant la mantega en una olla, la deixem desfer, afegim la farina, deixem que agafi una mica de color i anem afegint la llet a poc a poc vigilant i remenant contínuament per tal que no se'ns facin grumolls. Quan arrenqui el bull i estigui espesseïda ja ho podem rectificar de sal i abocar al cim dels canelons i posar-hi una capa de formatge ratllat i finalitzem posant-ho al forn a gratinar fins que ens quedi ros.
Nota: la beixamel també permet posar-hi nou moscada o ceba. En aquest cas no ho hem fet perquè ja hi ha ceba en el farciment. Aquests canelons és la primera vegada que els he fet, i la casa ens han agradat molt perquè són molt suaus, i no omplen molt, i això va bé pels que feu règim.
Imprimir
No Comment
Publica un comentari a l'entrada