
Brou de peix: 500g de peix de roca, 1 ceba, 2 grans d’all, 1 fulla de llorer, 10 grans de pebre en gra.
Per la picada: 5 o 6 llesques de pa ( baguet), Fetge del pollastre, 3 grans d’alls crus, 4 Grans d’alls fregit, 20 Ametlles, 10 Avellanes, 2 tomates madures pelades, Un manat de julivert.
Primer de tot fem el brou de peix amb 2 litres d’aigua i tots els ingredients que hem dit anteriorment. Ho deixem bullir una mitja hora ( cal que ens quedi un brou suau ).
Primer de tot, enfarinem el pollastre i el sofregim en una cassola. Si l’oli ha quedat net l’aprofitem sinó en posem de nou.
Anem sofregint tot els ingredients de la picada : el fetge, el pa i als alls. Ho anem posant en el bas per triturar-ho tot. Hi afegirem les tomates pelades en cru, les avellanes, les ametlles i el julivert. Hi posarem un got del brou de peix per facilitar la trituració. Ens ha de quedar una pasta homogènia (això ens servirà com a sofregit).
A continuació posarem aquesta picada a la cassola amb l’oli ( si ens ha quedat net l’anterior el podem aprofitar, sinó el canviem) i li donem unes quantes voltes. Hi posem el gotet de vi, remenem i hi anem posant el pollastre. L’embrutem bé amb la picada, que quedi ben impregnat i ho cobrim amb el brou de peix, si cal ja n’hi afegirem. Ho deixem un parell de minuts que cogui a foc viu, i a continuació l’abaixem. Ho deixem coure uns 30 minuts tapat i anem rectificant de sal, si cal.
Un cop han passat els minuts comprovem com està el pollastre i si ja és gairebé cuit, hi posem els escamarlans i gambes prèviament saltejats (2 minuts) amb un xic d’oli i un raig de conyac.
Ho deixem coure, tot junt, uns 10 minuts més perquè agafi tots els gustos i si cal, afegim una mica de brou ( sempre en calent ).
Nota: Aquesta recepta la vaig heretar de la meva mare i ara la fa la meva filla Anna i el seu company en Quim. La va fer per la nit de Cap d’Any i els seus convidats es vàrem llepar els dits i si a més a més el suc el suqueu amb el Pa del Forn de Can Guisset de Llançà, la combinació és perfecte.
Imprimir
No Comment
Publica un comentari a l'entrada