POLLASTRE AMB ESCAMARLANS

By: M. Tresa → 16 de febr. 2011
Ingredients: 1 pollastre tallat a 8 talls, escamarlans ( 2 per persona), gambes ( 2 per persona), oli, farina, sal, pebre, un gotet de vi blanc.
Brou de peix: 500g de peix de roca, 1 ceba, 2 grans d’all, 1 fulla de llorer, 10 grans de pebre en gra.
Per la picada: 5 o 6 llesques de pa ( baguet), Fetge del pollastre, 3 grans d’alls crus, 4 Grans d’alls fregit, 20 Ametlles, 10 Avellanes, 2 tomates madures pelades, Un manat de julivert.

Primer de tot fem el brou de peix amb 2 litres d’aigua i tots els ingredients que hem dit anteriorment. Ho deixem bullir una mitja hora ( cal que ens quedi un brou suau ).

Primer de tot, enfarinem el pollastre i el sofregim en una cassola. Si l’oli ha quedat net l’aprofitem sinó en posem de nou.

Anem sofregint tot els ingredients de la picada : el fetge, el pa i als alls. Ho anem posant en el bas per triturar-ho tot. Hi afegirem les tomates pelades en cru, les avellanes, les ametlles i el julivert. Hi posarem un got del brou de peix per facilitar la trituració. Ens ha de quedar una pasta homogènia (això ens servirà com a sofregit).

A continuació posarem aquesta picada a la cassola amb l’oli ( si ens ha quedat net l’anterior el podem aprofitar, sinó el canviem) i li donem unes quantes voltes. Hi posem el gotet de vi, remenem i hi anem posant el pollastre. L’embrutem bé amb la picada, que quedi ben impregnat i ho cobrim amb el brou de peix, si cal ja n’hi afegirem. Ho deixem un parell de minuts que cogui a foc viu, i a continuació l’abaixem. Ho deixem coure uns 30 minuts tapat i anem rectificant de sal, si cal.

Un cop han passat els minuts comprovem com està el pollastre i si ja és gairebé cuit, hi posem els escamarlans i gambes prèviament saltejats (2 minuts) amb un xic d’oli i un raig de conyac.

Ho deixem coure, tot junt, uns 10 minuts més perquè agafi tots els gustos i si cal, afegim una mica de brou ( sempre en calent ).

Nota: Aquesta recepta la vaig heretar de la meva mare i ara la fa la meva filla Anna i el seu company en Quim. La va fer per la nit de Cap d’Any i els seus convidats es vàrem llepar els dits i si a més a més el suc el suqueu amb el Pa del Forn de Can Guisset de Llançà, la combinació és perfecte.

Imprimir
TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.