ALBERGÍNIES FARCIDES DE CARN

Labels:
By: M. Tresa → 17 de febr. 2010

Ingredients: 5 albergínies, ½ kg de carn picada mixta, mantega vegetal, oli d'oliva, farina, sal, pebre, orenga i llet.

Tallarem les albergínies en dos talls de dalt a baix. Posem una olla al foc amb aigua i sal i quan arrenqui el bull, els hi afegim, les deixem coure una estona i les punxem per comprovar que quedin prou cuites per poder-les buidar. Les posem a escorre amb la pell cap amunt perquè treguin tota l'aigua.

Amb una cullera buidem una 3a part de la polpa i la reservem. Posem l'albergínia buida en una plata de forn untada de margarina vegetal, juntetes amb forma de barca.

En una cassola amb oli i el foc mitjà preparem el farcit, amb la carn picada salpebrada, hi donem una voltes, per tal que quedi ven esmicolada la carn. I afegim la polpa de l'albergínia prèviament passada pel turmix, i posem també l'orenga i ho deixem coure una estoneta. Tot seguit, afegim 3 cullerades de farina, un mica més de mantega vegetal, anem donant unes voltes per coure la farina, i anem afegim llet i remenant a la vegada i comprovant al punt de sal i pebre, fins que quedi ben lligat i cremós.

Tot seguit, omplim les albergínies, les empolsim de formatge ratllat o bé pa ratllat. Les posem al forn a 190 graus encès a d'alt i a baix uns 30 minuts fins que quedin dorades.

Nota: també es poden farcir de verdures i peix en comptes de la carn.
Es tracta d'un dels plats preferits del meu net Martí, que quan se les menja sempre diu:
“Està Bonníiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisimmmmmmmmm!!!”

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.