CIGRONS AMB BACALLÀ

Labels:
By: M. Tresa → 19 de febr. 2010
Ingredients: ½ kg cigrons, 2 talls bacallà per persona, 6 o 7 grans d'all, ½ pebrot verd, oli, farina, tomata, sal, pebre, suc dels cigrons.

Per fer els cigrons – posar en remull la nit abans amb abundant aigua i 2 grapats de sal. Al matí quan es vulguin coure, s'esbandeixen, es posen en una olla a bullir amb aigua freda abundant, i posem la sal i quan bulli s'abaixa al foc mínim, tapem l'olla i deixem coure més a menys 1hora fins que estiguin tous. Reservem l'aigua de la cocció.

Per fer el plat: Enfarinem i sofregim el bacallà una mica i el reservem. Aprofitem l'oli que hem utilitzat i el posem en una cassola, si cal n'hi afegim, i hi posem els alls prèviament picats al morter i el pebrot tallat petit, sofregim uns minuts, afegim dues cullerades de farina, ho remenem deixant-ho coure, i hi posem 3 cullerades de tomata ratllada. Donem unes quantes voltes i hi afegim els cigrons, ho cobrim del suc dels mateixos, tot seguit posem també el bacallà i quan arrenqui al bull, hi afegim la picada que haurem fet amb dos alls i julivert i baixem el foc que faci xup xup. Deixem coure uns 10 minuts per tal que agafin els gustos. Rectifiquem de sal i pebre al nostre gust. No cal que cogui molta estona ja que els cigrons i el bacallà ja eren cuits.

Nota: el plat en si mateix és ràpid de fer, allò més lent és cuinar els cigrons i el dessalat del bacallà. Això també ho podeu comprar fet però el plat no serà el mateix. En el meu cas me'ls porta el meu fill Isaac de la botiga de Can Basi de Castelló d'Empúries els quals tenen la granussa excel.lent.

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.