
Per fer el farcit: tallem ben petit les verdures, les posem en una paella amb oli, salpebrem, i les couem a poc a poc per tal que quedin estovades i agafin color, afegim una mica d'orenga i fem unes voltes. Deixem coure i quan estigui prou estovat i agafi color s'hi afegeix 2 cullerades de farina, remanem, i afegim llet per tal que ens quedi uns salsa més melosa. Deixar coure donant unes voltes i abans de treure-ho del foc hi posem la tonyina, que l'hi haurem tret l'aigua i l'haurem aixafat. Rectifiquem de sal i pebre al gust i tanquem el foc.
Pel que fa les patates, n'agafem d'un tamany mitjà, les pelem i les posem a bullir amb aigua i una mica de sal, anant em compte que no quedin massa cuites ja que se'ns desfarien. Les partim per la meitat i amb una cullera buidem una mica la part central, tot seguit, les omplim del farcit que hem fet i les anem col.locant en una plata del forn prèviament untada de mantega vegetal. Hi posem formatge ratllat al damunt, enfornem amb el foc d'alt i baix durant uns 20 minuts i ja les tenim apunt.
Nota: es pot substituir la tonyina per carn picada i en aquest cas caldria posar-la abans perquè cogui una estona. Així mateix, aquest farciment el podem utilitzar com a salsa per a un plat de pasta com espaguetis o tallarines.
No Comment
Publica un comentari a l'entrada