Ingredients: 1kg de vedella del peixet, 1/2 de pèsols, 1 pot de rovellons (opcional), 1 col, farina, sal, pebre, ceba, oli d'oliva, 4 grans d'all, 4 cullerades de tomata triturada, 1 got de vi blanc. Per la picada: 2 llesquetes de pa fregit, 10 avellanes o ametlles i 2 grans d'all.
Primer de tot, pels farcellets, anem traient les fulles de la col enteres i les anem escaldant amb aigua bullenta per poder-les modelar. Les traiem i les escorrim que treguin tota l'aigua i quan estiguin tèbies, traiem el nervi més gruixut i li donem forma de farcellet apretant-ho amb la mà per treure'n tota l'aigua. Les enfarinem i les fregim. Les guardem amb paper absorbent.
Salpebrem la carn tallada a daus, i en una cassola de ferro la sofregim afegint la ceba. Donem unes voltes, hi afegim els alls tallats petits i en uns moments el got de vi blanc, deixant evaporar l'alcohol. Un cop això, tirem la tomata ratllada, deixant coure una estona més. Tot seguit hi posem els pèsols, remanem, ho cobrim d'aigua, deixem que arrenqui el bull i abaixem el foc. Deixem que cogui durant uns 10 minuts més i llavors hi posem els bolets, els farcellets de col i al cap d'una estona hi posem la picada desfeta amb una mica de suc del mateix guisat. Tasteu, rectifiqueu de sal i pebre al gust i si cal afegir aigua, aquesta ha de ser calenta.
Nota: d'aquest plat l'avi diria: "Quin catxofino que m'ha fet la Lola"
Primer de tot, pels farcellets, anem traient les fulles de la col enteres i les anem escaldant amb aigua bullenta per poder-les modelar. Les traiem i les escorrim que treguin tota l'aigua i quan estiguin tèbies, traiem el nervi més gruixut i li donem forma de farcellet apretant-ho amb la mà per treure'n tota l'aigua. Les enfarinem i les fregim. Les guardem amb paper absorbent.
.jpg)
Nota: d'aquest plat l'avi diria: "Quin catxofino que m'ha fet la Lola"
No Comment
Publica un comentari a l'entrada