.
ARRÒS DE PEIX

ARRÒS DE PEIX

Labels:
By: M. Tresa → 29 de maig 2010

Ingredients: 6 salsitxes, 1/2 kg de sèpia, 400 gr gambes de Llançà, 12 escamarlans de Llançà, 1/2 kg de cloïsses, 1/2 kg musclos, 1 ceba grossa, 4 grans d'all, 1 pebrot verd petit, julivert, 1 tomata, arròs, aigua, oli i sal.

En una paella amb oli d'oliva sofregim les salsitxes tallades a trossets, les retirem. Sofregim en el mateix oli les gambes i els escamarlans, fem dues voltes i ho retirem. En el oli que ens queda, i si cal n'afegim més, hi posem la sèpia a daus, fem unes voltes i ho deixem 2 minuts i hi tirem la ceba i el pebrot tallats ben petits, per tal que es cogui i s'enrosseixi tot junt amb la sèpia. Anem remenant vigilant que la ceba no es cremi però que quedi rossa, si cal afegim unes gotetes d'aigua. Quan estigui ben sofregit hi tirem la tomata ratllada i una punta de sucre, i ho anem remenant tot junt per tal que quedi com una confitura. Deixem coure uns minuts i ara hi posem l'all i julivert ben picats en el morter. Donem unes voltes, deixant-ho uns minuts per tot seguit afegir les salsitxes, les gambes i els escamarlants. Ho barregem tot junt, hi afegim la sal, i deixem coure uns minuts més afegint si s'escau algunes gotes d'aigua per tal que no se'ns agafi. I ja tenim el sofregit fet.

Tot seguit, hi tirem l'arròs, uns 100 gr. per cap, ho deixem coure barrejant-ho un parell de minuts i ja hi podem tirar l'aigua que tindrem bullint. Cobrim d'aigua la paella deixant que cogui a foc viu, vigilant que l'arròs no s'agafi, si cal, afegirem més aigua. Tastem, rectifiquem de sal a gust, i abans de apagar el foc afegim els musclos. Compteu uns 10 / 15 minuts de cocció, deprendrà del tipus d'arròs, i també si us agrada grenyal. Cal deixar-ho reposar un cop apagat per tal que s'acabi de fer.

Nota: si el peix és fresc és gairebé impossible que aquest arrós no us surti bo. Ara, això si, s'ha de fer amb ganes i amor

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.

2 Comments

Montse

A casa el fem igual i ens agrada molt. Llàstima que a Sabadell no ens arriben les gambes i els escamarlans de Llançà !!!!

M. TERESA diumenge, 17 d’octubre, 2010

Hola Montse,

estic molt contenta que t'agradi.

Petons. M. Tresa.