ESTOFAT DE SÈPIA

Labels:
By: M. Tresa → 3 de nov. 2010
Ingredients: 1kg de sèpia, 1 ceba grossa, 4/5 alls, 2 cullerades de tomata triturada, 1 fulla de llorer, vi blanc, 4 patates grosses, xocolata negra, sal, pebre i oli.

En una cassola amb oli d'oliva i en fred hi posem la sèpia tallada a daus, li donem unes voltes, tot seguit la ceba tallada en petit, remenem, afegim ara l'all tallat en petit, la tomata triturada, 2 fulles de llorer i el gotet de vi blanc. Anem remenant tots els ingredients i deixem que cogui uns 2 o 3 minuts per afegir-hi les patates tallades de forma esqueixada i ho cobrim d'aigua, afegint sal i pebre i ho tapem, deixant a foc mitjà durant 1 h, que vagi reduint el suc. Un cop comprovem que la sèpia està tendre i cuita, rectificarem de sal i pebre al gust, i traiem una mica de suc per desfer-hi en un vol una pastilla de xocolata, i ho tirem a l'estofat, remenem i ho traiem del foc, deixant reposar una estona abans de servir.

Nota: la gràcia d'aquest plat és que no té un sofregit. Es fa tot en cru, és ràpid i es fa pràcticament sol, i tot i que és millor amb sèpia fresca de Llançà, val a dir, que es pot fer amb congelada i pot quedar també molt bo i sobretot més econòmic.

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.