skip to main |
skip to sidebar
cuina amb mi
Browsing "Older Posts"
Ingredients: 6 bistecs de vedella primets de la culatilla, 6 salsitxes, 1 pot de bolets, pèsols, ceba de figueres, all, tomata, got de vi blanc, farina, sal, pebre i oli d'oliva.
Agafem els bistecs de vedella, els posem planers i els emboliquem amb la salsitxa a dins com si fos un caneló, tancant els extrems amb uns escuradents. Seguidament els enfarinem i els marquem amb oli en una paella i els retirem en una plata.
Fem el sofregit en una cassola posant-hi una ceba grossa tallada a talls petits, els 4 grans d'all tallats petits, donem unes voltes que cogui, tot seguit afegim el gotet de vi blanc, deixem coure, afegim 2 cullerades de farina i la deixem coure uns minuts i per últim la tomata ratllada, donarem unes voltes, rectifiquem de sal i pebre al nostre gust.
Un cop el sofregit està gairebé acabat cal incorporar-hi els rotllets de vedella guardats, això si, traient abans els escuradents. Cobrim d'aigua fins tapar els ingredients i anem deixant coure a foc viu uns minuts per després baixar el foc i que vagi fent xup xup. Al cap de 10 minuts afegim els bolets, i anem que vagi coent de 30 a 45 minuts, anant tastant i vigilant la cocció fins que la vedella sigui tendre, rectificant de sal i pebre al nostre gust.
Nota: val a dir que es pot substituir la salsitxa per cansalada viada, que us puc assegurar que també queda boníssim!!
Ingredients: bacallà dessalat d'un tamany prim, farina, llet, ou, sal, llevat "royal" i oli d'oliva.
Assequem molt bé el bacallà amb un drap que no ens quedi aigua. En un vol posem unes 3/4 cullerades de farina, 1 ou, un polsim de "royal" i de sal, batem i a poc a poc afegim la llet vigilant que no ens quedin grumolls i ens quedi una pasta homogènia i espessa. Un cop fet això, hi afegim els talls de bacallà i ho deixem uns minuts que s'impregni d'aquesta pa
sta.
Agafem una paella i hi posem oli d'oliva i procedim a fregir el bacallà, amb la precaució que cada tall ens quedi ben cobert de la pasta. L'oli no ha de ser molt calent, fregim i quan agafi color ho retirem en una plata amb paper absorbent. Veure-ho que el bacallà queda cobert amb el que anomenem casaca, que d'aquí ve el nom del plat.
Nota: aquesta recepta l'he recuperat dels meus avis i s'anomena "casaca" pel fet de cobrir el peix, com si fos la peça de roba que cobreix el cos d'una persona.