Calamars farcits de carn amb rap i cloïsses

By: An - i - ma't S.C → 11 de gen. 2013

- 8 Calamars

- 8 tall de rap

- ½ kg de cloïsses

- 1kg de carn picada mixta

- 1 cabeça d'alls

- Julivert

- 2 ous

- 20 ametlles

- 20 avellanes

- 2 tomates madures

- 4 llesques de pa

- molla de pa

- 1 fetge de pollastre

- llet

Primer de tot netegem bé els calamars, els separem de les potes i les aletes i les guardem per fer arròs. Reservem les caputxes per emplenar amb el farcit.

 

Per fer el farcit dels calamars :

Agafem la carn picada i la posem en un vol. Hi afegim els 2 ous, la molla de pa mullada amb llet, ho salpebrem a gust i ho barregem tot. Si volem hi podem posar all i julivert tallat ben petit.

A continuació ja podem emplenar les caputxes dels calamars amb l'ajuda d'una cullera de postres. Seguidament amb un fil i una agulla els cosim per tal que el farcit no surti durant la cocció. També podem utilitzar un escuradents per tancar-los.Els enfarinem i els marquem a la paella. Els reservem.

 

Per fer la picada:

Sofregim les 4 llesques de pa, el fetge de pollastre i mitja cabeça d'alls. Ho posem tot en un vol per poder-ho triturar. Hi afegim les 20 avellanes, les 20 ametlles, les dues tomates i 2 grans d'alls crus. Ho triturem tot amb la batedora, afegint-hi un got de brou de peix per facilitar que es desfaci i ens quedi una pasta espessa.

Seguidament agafem una cassola, hi posem oli d'oliva i hi aboquem la picada que ens servirà de sofregit. Donem unes quantes voltes i hi afegim un raig de vi blanc. Un cop reduït, hi posem els calamars i els embrutem amb el sofregit. Ho cobrim amb brou de peix rebaixat amb aigua per tal que no agafi massa gust de peix.

Deixem que vagi coent una mitja horeta a foc mitjà, anant punxant els calamars perquè surti el suc del farcit.

A continuació, hi afegim el rap prèviament enfarinat i fregit i ho deixem coure uns 10 minuts més.Anem comprovant la cocció i rectifiquem de sal i pebre.


Per últim, hi posem les cloïsses que les haurem tingut 1h amb aigua i sal per treure la sorra. Les ben rentem i les aboquem a la cassola i en 5 minuts seran obertes.

Deixarem reposar perquè agafi tots els gustos.

 

Nota : jo sempre ho faig el dia abans, és una costum que tinc en segons quins plats.

 

Aquesta recepta l'he heretat de la meva mare Ester. Recordo que em deia que amb el típic sofregit de ceba que serveix per tot, sempre tot té el mateix gust, En canvi, amb aquesta picada queda una salsa especial, suau i que lliga molt bé amb la barreja de carn i peix. Penso que tenia tota la raó.

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.