
Pel guisat: 1kg sèpia, pèsols, 1 pot de bolets de rovellons, 1 ceba de Figueres, 3 grans d'all, 3 cullerades de tomata triturada, sucre i 1 got de vi blanc
Per la picada: 2 grans d'all, julivert, 20 avellanes
Per les mandonguilles: En un vol hi posem la carn, els ous, la molla del panet estovada amb llet i escorreguda, es barreja tot junt posant sal i pebre i es fan unes boletes o pilotilles, es passen per farina, i es fregeixen. Ho posem al damunt de paper absorbent i ho guardem.
.jpg)
En una cassola amb oli d'oliva hi posem la sèpia que haurem tallat a daus, li donem unes voltes i al cap de 3 minuts afegim la ceba que es vagi estovant tot junt, hi posem els alls picats i ho deixem que cogui una bona estona. Quan agafi una mica de color hi afegim un got de vi blanc, ho deixem reduir, afegim la tomata, un polsim de sucre i ho deixem coure; tot seguit ja hi podem afegir els pèsols donant unes voltes. Ho cobrim d'aigua, deixem que arrenqui el vull, abaixem el foc, deixem que vagi coent durant 15 minuts. Després afegim les mandonguilles, els bolets i la picada. Rectifiquem de sal i pebre. Ho deixem 10 minuts més, al xup xup, i ja podem parar el foc.
Nota: la sèpia i els pèsols poden ser congelats, així el plat ens serà més econòmic i seguint la recepta segur que us surt d'allò més bo.
D'altra banda, nosaltres hi hem posat bolets, però això és opcional.
No Comment
Publica un comentari a l'entrada