.
FAVES AFOGADES A LA CATALANA

FAVES AFOGADES A LA CATALANA

Labels:
By: M. Tresa → 2 de maig 2010
Ingredients: 3kg de faves ja pelades i 1kg de pèsols ja pelats, 1/2kg cansalada viada una mica salada tallada a daus, 1/2 kg botifarra negra prima tallada a rodelles gruixudes, un manat de cebes tendres, un manat d'alls tendres, una pastanaga, un manat d'herbes que poden ser, menta fresca, all tendre, fulla de llorer, frigola, julibert i marduix, mig got de garnatxa, mig got d'anís, un got d'aigua, una cullerada de sucre, una cullerada de sal i oli d'oliva.

En una olla o cassola fonda sofregim la cansalada, la ceba i els alls tendres tallats a cuadrets, quan estigui ben afogat hi tirem el manat d'herbes, el got de garnatxa i hi donem unes voltes i tot seguit hi incorporem les faves, llavors el got d'anís, el got d'aigua, la cullerada de sucre i la de sal. Ho deixem coure uns 5 minuts, afegim els pèsols, abaixem el foc i ho tapem amb un plat amb aigua. De tant en tant anem destapant i afegint si convé una mica d'aigua del plat ja que no volem que se'ns agafin. Deixem uns 45 minuts vigilant la cocció i hi afegim la botifarra tallada a rodelles 2 o 3 minuts abans d'apagar el foc.

Nota: en comptes de remanar les faves és recomana saltejar-les per tal de no fer-les malbé.

Aquest plat es pot fer tot l'any amb faves i pèsols congelats, però aprofiteu ara que és l'època que les podreu fer fresques però no regalades.

Posted At:

TemplatePixel

TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.