Ingredients: 3kg de faves ja pelades i 1kg de pèsols ja pelats, 1/2kg cansalada viada una mica salada tallada a daus, 1/2 kg botifarra negra prima tallada a rodelles gruixudes, un manat de cebes tendres, un manat d'alls tendres, una pastanaga, un manat d'herbes que poden ser, menta fresca, all tendre, fulla de llorer, frigola, julibert i marduix, mig got de garnatxa, mig got d'anís, un got d'aigua, una cullerada de sucre, una cullerada de sal i oli d'oliva.
En una olla o cassola fonda sofregim la cansalada, la ceba i els alls tendres tallats a cuadrets, quan estigui ben afogat hi tirem el manat d'herbes, el got de garnatxa i hi donem unes voltes i tot seguit hi incorporem les faves, llavors el got d'anís, el got d'aigua, la cullerada de sucre i la de sal. Ho deixem coure uns 5 minuts, afegim els pèsols, abaixem el foc i ho tapem amb un plat amb aigua. De tant en tant anem destapant i afegint si convé una mica d'aigua del plat ja que no volem que se'ns agafin. Deixem uns 45 minuts vigilant la cocció i hi afegim la botifarra tallada a rodelles 2 o 3 minuts abans d'apagar el foc.
Nota: en comptes de remanar les faves és recomana saltejar-les per tal de no fer-les malbé. Aquest plat es pot fer tot l'any amb faves i pèsols congelats, però aprofiteu ara que és l'època que les podreu fer fresques però no regalades.
TemplatePixel
TemplatePixel creates awesome and unique blogger templates. TemplatePixel also creates some special premium blogger themes which meet your expectation. TemplatePixel create themes for Magazine, Portfolio, Gallery and Simple.
No Comment
Publica un comentari a l'entrada