En una olla o cassola fonda sofregim la cansalada, la ceba i els alls tendres tallats a cuadrets, quan estigui ben afogat hi tirem el manat d'herbes, el got de garnatxa i hi donem unes voltes i tot seguit hi incorporem les faves, llavors el got d'anís, el got d'aigua, la cullerada de sucre i la de sal. Ho deixem coure uns 5 minuts, afegim els pèsols, abaixem el foc i ho tapem amb un plat amb aigua. De tant en tant anem destapant i afegint si convé una mica d'aigua del plat ja que no volem que se'ns agafin. Deixem uns 45 minuts vigilant la cocció i hi afegim la botifarra tallada a rodelles 2 o 3 minuts abans d'apagar el foc.Nota: en comptes de remanar les faves és recomana saltejar-les per tal de no fer-les malbé.
Aquest plat es pot fer tot l'any amb faves i pèsols congelats, però aprofiteu ara que és l'època que les podreu fer fresques però no regalades.
No Comment
Publica un comentari a l'entrada